Antwerpse diamantsector verdient steun voor strijd tegen bloeddiamanten

Door Jan Jambon op 7 januari 2014, over deze onderwerpen: Ondernemen

N-VA-Kamerlid en voorzitter van het parlementair diamantforum Jan Jambon reageert met verbazing op de Kamerresolutie over het Kimberley-proces, een internationale samenwerking met als opzet het certificeren van diamanten: “De resolutie van de meerderheid miskent de realiteit. Het Kimberley-proces heeft de transparantie in de diamanthandel de voorbije jaren juist vergroot. Het is bijzonder jammer dat hier volledig aan wordt voorbijgegaan en dat de sector in een slecht daglicht wordt geplaatst." 

Jambon verwijst ook naar de verschillende standpunten binnen de federale meerderheid. Minister Reynders pleit ervoor om de sector te ondersteunen, maar in de Kamer stemt de meerderheid wel in met een resolutie die hier tegen in gaat."

De N-VA laakt ook de lichtzinnigheid waarmee de indieners over het thema spreken. Vlaams Parlementslid Annick De Ridder: "Voor Antwerpen en voor de hele Vlaamse economie is deze sector cruciaal. In plaats van kritiek aan het adres van deze sector, had steun op haar plaats geweest."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is