Federale relancemaatregelen ruim onvoldoende

Door Jan Jambon op 29 november 2013, over deze onderwerpen: Ondernemen

"De Vlaamse ondernemingen blijven opnieuw in de kou staan. De loonlastenverlaging van drie keer 450 miljoen euro de komende jaren is een habbekrats en ruim onvoldoende om de loonkloof te dichten." Zo reageert N-VA fractieleider Jan Jambon op het zonet bereikte federale relance-akkoord.

Over de verlaging van de btw op elektriciteit tot zes procent, is Jambon heel stellig: "Voor de ondernemingen levert dit niks op, zij zijn vrijgesteld van BTW." De N-VA houdt er bovendien rekening mee dat de kostprijs van de maatregel de komende jaren zal oplopen. De positieve effecten op tewerkingstellingscreatie zijn onzeker en hangen af van het effect op de index.

De maatregel om in zones met hoge werkloosheid specifieke lastenverlagingen toe te staan, is opnieuw een maatregel die morrelt in de marge. Jambon: "Voor de Vlaamse groeibedrijven is dit geen oplossing. Zij blijven kampen met die hoge loonkosten.  Alleen aan nieuwe bedrijven die zich vestigen in deze specifieke gebieden, wordt nu een wortel voorgehouden."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is