Minister Jan Jambon bedankt vrijwilligers in brandweer en civiele bescherming

Door Jan Jambon op 5 december 2014, over deze onderwerpen: Binnenlandse Zaken, Brandweer, Veiligheid
Minister Jan Jambon bedankt vrijwilligers in brandweer en civiele bescherming

5 december is de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk. Die dag worden de vele duizenden mensen die als vrijwilliger in de bres springen, in de bloemetjes gezet. Bij de brandweer in ons land zetten liefst 12.000 vrijwilligers dag en nacht en 24/7 hun beste beentje voor. Bij de civiele bescherming gaat het om nog eens 500 mensen.

Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon maakt van de gelegenheid gebruik om al die vrijwilligers te bedanken en een hart onder de riem te steken. “Vrijwilligers zijn ronduit onmisbaar, en dat wordt te weinig beseft”, zegt Jan Jambon. “We moeten hen herkennen, erkennen en waarderen. Ik wil onze vrijwilligers bij de brandweer en de civiele bescherming van harte danken voor hun niet aflatende inzet en maatschappelijk engagement.”

De minister wil onderzoeken hoe de combinatie van vrijwillig werk met een hoofdberoep, een gezin en een sociaal leven nog meer haalbaar kan worden gemaakt. Hij wil vrijwilligers op termijn ook meer inspraak geven in de overlegorganen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is