Moureaux levende bewijs dat welvaart maar te redden is zonder PS

Door Jan Jambon, Peter Luykx op 4 januari 2014, over deze onderwerpen: Sociale Fraude

De uitspraken van PS-senator Philippe Moureaux over ‘minder intelligente ondernemers’ in De Tijd hebben kwaad bloed gezet bij N-VA-Kamerleden Jan Jambon en Peter Luykx. Zij vinden de uithaal naar de Vlaamse ondernemers ongehoord.

“Dat de PS niet meteen een grote steun in de rug is voor ondernemers bleek uit het beleid van de regering-Di Rupo de voorbije jaren”, zegt Luykx. “Ondernemerschap werd in de hoek van sociale en fiscale fraude gezet. Het imago van de ondernemers kreeg het zwaar te verduren. Maar de vergelijking die Moureaux hanteert, door te verwijzen naar het nationaal-socialisme, is een belediging voor elke Vlaamse ondernemer. Het zijn deze mensen die de meerwaarde creëren om zijn wedde te betalen.”
N-VA-Kamerfractievoorzitter Jan Jambon treedt bij: "Ondernemerschap is de motor van onze welvaart. In economisch moeilijke tijden waarbij steeds minder startende bedrijven aantreden aan de meet, de familiale opvolging van KMO’s stilvalt zouden politici alle registers moeten openzetten om ondernemerschap aan te moedigen. De PS doet juist het tegenovergestelde: Moureaux bijt in de hand die onze samenleving voedt."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is