Nieuwe belastingaanval op al wie werkt spaart en onderneemt

Door Jan Jambon op 12 mei 2013, over deze onderwerpen: Economie

De N-VA is allerminst opgezet met het ballonnetje dat minister Geens gisteren opliet over de afschaffing van het fiscale voordeel op spaarrekeningen. De regering is opnieuw creatief op zoek naar belastingverhogingen. Wie werkt, spaart en onderneemt, moet er weer aan geloven. Wanneer gaat deze regering eens creatief zijn op het vlak van besparingen?

“Het feit dat minister Geens het fiscaal voordeel op spaarrekeningen interpreteert als een subsidie is veelzeggend voor deze belastingregering”, zegt fractieleider Jan Jambon. "En vrijdag stelde Frank Vandenbroucke voor om de fiscale aftrekbaarheid van de dienstencheques af te schaffen."
Volgens Jambon kan het mobiliseren van het spaargeld een boost zijn voor de economie. Maar daarvoor zou men beter kijken naar positieve stimuli, zoals één vrijstelling op alle roerende inkomsten uit dividenden en interesten tot 2 200 euro: “Met een totale belastingdruk van 51,9% van het BBP staat België op de derde plaats in Europa. En intussen blijven de overheidsuitgaven stijgen."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is