Regering-Di Rupo treft Vlaamse spaarder

Door Jan Jambon op 20 november 2012, over deze onderwerpen: Belastingen, Federale begroting, Ondernemen, Sparen en beleggen

Premier Di Rupo liet dinsdag voor ’t eerst in zijn kaarten kijken voor de begroting 2013.

Jan Jambon, N-VA-Kamerfractievoorzitter, vindt het geleverde werk echt niet om over naar huis te schrijven. Wel integendeel: "De Vlaamse spaarders zijn de dupe, de lasten voor de bedrijven zullen extra toenemen en Di Rupo lapt de Europese aanbevelingen opnieuw aan zijn laars."

Di Rupo gooide vlug wat eenmalige maatregelen, een pak nieuwe belastingen en enkele schaarse besparingen samen onder de noemer 'bezuinigingen'. Maar van een echte sanering van de uitgaven is geen sprake. Ondernemers die hoopten op maatregelen ter ondersteuning van onze economie komen er bijzonder bekaaid van af.

Jambon: "Dit is typisch Di Rupo: weinig geven, maar vooral veel nemen. Ook de spaarder ontsnapt niet. Terwijl de spaarrentes week na week blijven dalen, heft de regering-Di Rupo er straks nog eens hogere belastingen op. De Vlaamse spaarder wordt zo hét slachtoffer van deze pestbelastingsregering."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is