Vande Lanotte vergaloppeert zich

Door Jan Jambon op 17 mei 2013, over deze onderwerpen: Economie

N-VA-fractieleider Jan Jambon reageert met scepsis op verklaring van vicepremier Vande Lanotte dat het einde van de crisis in zicht is: “Op budgettair vlak besliste de regering-Di Rupo zelfs om de grootste inspanning pas de volgende jaren te doen, dus na de verkiezingen van 2014.”

In de interim-sector stellen we bovendien géén verhoogde activiteit vastDat is een stevige indicatie dat er geen vooruitzicht is dat de economische situatie verbetert.
"Volgens Vande Lanotte mag een regering in crisistijden niet teveel besparen om de economie niet kapot te maken”, zegt Jambon.  Maar België zich hoegenaamd niet kapot bespaard. "Onder de regering-Di Rupo zijn de overheidsuitgaven vorig jaar fors toegenomen, van 53,1% naar 54,7% BBP. De besparingen van Di Rupo zijn complete fictie."

Na twee jaar Di Rupo is er geen derde van de weg naar een evenwicht afgelegd. Ondertussen breekt de belastingdruk alle records. Het enige structurele aan de regering-Di Rupo zijn de belastingverhogingen, concludeert Jambon.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is