Betaalde stages voor jongeren bij de politie

Door Jan Jambon op 26 november 2018, over deze onderwerpen: Veiligheid, Politie, Verandering
Politieagenten aan het werk

Jongeren tot 25 jaar kunnen binnenkort een betaalde stage volgen bij de politie, het Crisiscentrum of het OCAD. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon wil op die manier jongeren warm maken voor een job bij de veiligheidsdiensten. “We hopen daarmee de profielen aan te trekken die we anders moeilijk vinden”, zegt minister Jambon. Het gaat daarbij vooral om veel gevraagde jobprofielen zoals ICT en boekhouders.

Lange wachttijd

Jongeren die solliciteren bij de politie moeten momenteel tot acht maanden wachten eer ze aan hun opleiding kunnen beginnen. In die wachttijd gaan ze soms in op andere aanbiedingen. Dat wil minister Jambon tegengaan door de jonge sollicitanten een betaalde stage voor te houden. “Er wordt gekeken of ze voldoende gemotiveerd zijn en de juiste capaciteiten hebben. En uiteraard worden ze later verder geselecteerd.”

Geen politiewerk

Hoewel de stagiairs in alle diensten en afdelingen van de politie aan de slag kunnen, is het niet de bedoeling dat ze politiewerk zullen doen. Ze mogen niet met een wapen rondlopen en kunnen geen arrestaties uitvoeren. “Zij hebben helemaal geen politiebevoegdheid. We willen enkel appetijt opwekken bij hen om te kiezen voor een loopbaan bij de politie”, besluit Jan Jambon.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is