“Beweging.net doet te weinig voor haar achterban”

Door Jan Jambon, Johan Van Overtveldt op 25 juli 2018, over deze onderwerpen: Belfius en Dexia, ACW-schandaal, Financiën
arco-waarborg

“Ik begrijp niet dat een beweging met zo’n opdracht geen moraliteit heeft om meer te doen voor haar achterban.” Vicepremier Jan Jambon reageert op VTM Nieuws daarmee op de vraag of beweging.net met een inbreng van vijf procent voldoende bijdraagt in de Arco-deal die de federale regering sloot. Minister Jambon gaf aan dat hij de bijdrage van beweging.net persoonlijk te weinig vindt, maar dat de N-VA zich loyaal zal opstellen bij de uitwerking van het akkoord over het Arco-dossier. “Binnen de grenzen van de rechtsstaat gaan wij die deal gestalte geven”, besluit Jan Jambon.

Overleg met Europa

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt benadrukt in De Ochtend dat overleg met Europa nodig blijft in het Arco-dossier. De Europese Commissie schoot een eerdere deal af omdat ze die beschouwde als ongeoorloofde staatssteun. De nieuwe Arco-deal steunt op juridisch advies dat zegt dat er geen sprake is van staatssteun indien het geld enkel naar particulieren gaat.“We hebben duidelijke afspraken gemaakt. Ik denk dat het logisch is dat we de dialoog met de Europese Commissie verderzetten”, zegt minister Van Overtveldt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is