Jan Jambon doet andermaal een beroep op Vlaamse burgerzin: “We moeten een derde golf proberen te vermijden”

Door Jan Jambon op 29 november 2020, over deze onderwerpen: Coronacrisis
Jan Jambon in VTM Nieuws

Vlaams minister-president Jan Jambon gaf zondag in de tv-studio’s van VRT en VTM uitleg bij de coronatoestand in Vlaanderen. Jambon blikte vooruit naar de feestdagen en de koopjesperiode, gaf uitleg bij de Vlaamse loonsverhoging voor de zorgsector en reageerde op de tricolore publicatiecampagne van de paars-groene federale regering.

“We willen een job in de zorgsector opnieuw aantrekkelijker maken.” Vlaams minister-president Jan Jambon kwam in de Zevende Dag terug op de forse investering van de Vlaamse Regering in de zorgsector. “We hebben op twee sporen ingezet: loonsverhoging, maar ook een tweede verzuchting die die mensen hebben: meer handen aan het bed.” Om aan die tweede verzuchting tegemoet te komen, mikt Jan Jambon op de omscholing van mensen die, bijvoorbeeld door van corona, zonder werk vallen.

Derde golf vermijden

In VTM Nieuws riep Jan Jambon andermaal op tot burgerzin in de eindjeaarsperiode. “Laten we even de harde lijn aanhouden. Het is nodig. We moeten die derde golf vermijden en die curve zo snel mogelijk onder de waardes krijgen. Dat vergt een inspanning van elk van ons. Niemand vindt dit leuk, maar het alternatief dat we naar een derde lockdown zouden moeten gaan, daarvan weet iedereen dat we dat moeten vermijden.” Minister-president Jambon vindt wel dat de koopjesperiode moet kunnen doorgaan, al hangt het precieze moment af van overleg met de sector en de experten.

Beluister Jan Jambon in de Zevende Dag en in het VTM Nieuws.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is