Jan Jambon geeft in Zevende Dag uitleg bij coronaversoepelingen: “Samen genieten met respect voor de maatregelen”

Door Jan Jambon op 7 juni 2021, over deze onderwerpen: Horeca, Coronacrisis
Jan Jambon in De Zevende Dag

“Je gaat meer volk langer samenhouden, op een gecóntroleerde manier.” Vlaams minister-president Jan Jambon ging in de Zevende Dag dieper in op de versoepelingen die vrijdag zijn afgekondigd, met onder meer een verlaat sluitingsuur voor de horeca. “Stel je voor dat we een verschillend sluitingsuur hanteren voor binnen en buiten. Binnen moeten de mensen dan om 22 uur naar buiten, die moeten langs al die mensen die buiten voetbal zitten te kijken. Dan creëer je de chaos. Het is altijd beter een gecontroleerde dan een ongecontroleerde situatie te hebben.”

Mogelijk bijkomende versoepelingen voor sociale contacten

Minister-president Jambon gaf aan nog ruimte voor bijkomende versoepelingen te zien. “Volgende vrijdag gaan we kijken naar alles wat met sociale contacten te maken heeft voor juli en augustus. De bubbel van vier gaat misschien een versoepeling kennen naar wat meer in juli en misschien nog wat meer in augustus. Wel altijd met twee woorden spreken: we praten over wanneer de cijfers verder evolueren zoals ze nu doen.”

Geniet met maatregelen

In de komende weken lanceert de Vlaamse overheid een campagne met een dubbel boodschap. Met de slogan ‘Geniet met maatregelen’ moedigt ze de Vlaming aan om uit zijn kot te komen, maar voorzichtig en met respect voor de maatregelen. “De cijfers zijn heel goed, maar we zijn er nog niet door. We willen echt niet meemaken dat we alle versoepelingen nog eens zouden moeten terugdraaien. Dat is hier de boodschap: houd u aan de maatregelen, dan kunnen we allemaal samen genieten.”

Bekijk Jan Jambon in de Zevende Dag over de coronaversoepelingen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is