Jan Jambon tevreden over vaccinatiecampagne: “Vlaanderen staat aan de kop in Europa”

Door Jan Jambon op 7 mei 2021, over deze onderwerpen: Horeca, Coronacrisis
Jan Jambon

“Vaccinatie is de sleutel naar de vrijheid en de campagne draait nu op volle toeren.” Vlaams minister-president Jan Jambon toonde zich op Radio 1 hoopvol op de vooravond van de heropening van de horecaterrassen. “Vlaanderen heeft heel goede cijfers bij de bevolkingsgroepen die al gevaccineerd zijn: 95 procent. Dat zet ons aan de kop in Europa. Ik wil de Vlaming daar echt voor bedanken.” Om de hoge vaccinatiegraad aan te houden, komt er een campagne teneinde de laatste twijfelaars over de streep te trekken, zei Jambon.

Coronapaspoort niet voor privileges

Tijdens het gesprek ging het ook over de wenselijkheid van een coronapaspoort. “Zolang niet alle mensen de gelegenheid hebben gehad om zich te laten vaccineren, vind ik niet dat je privileges kan geven via een coronapaspoort. Waar dat wel voor kan gebruikt worden, is om geen test te hoeven ondergaan om iets te kunnen gaan doen. Dan is dat niet discriminerend”, zei Jan Jambon daarover.

Genieten van de terrassen

Minister-president Jambon noemt de heropening van de terrassen op 8 mei een belangrijke stap. “Een stap waar iedereen naar snakt ook. Hopelijk zijn de weergoden mee.” Jambon riep iedereen op de coronaregels te respecteren. “Het is tegelijkertijd genieten, maar we zijn er nog niet en dus moeten we nog altijd de regels volgen.

Beluister Jan Jambon in De Ochtend over de hoge Vlaamse vaccinatiegraad, de heropening van de horeca en vooruitzichten voor de cultuursector.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is