De aftrap voor Flanders Technology & Innovation wordt gegeven op 15 maart, de start van een bruisende festivalweek die Vlaanderen zal onderdompelen in een ‘vloedgolf van enthousiasme voor technologie en innovatie.’

We kunnen de wereld aan

“Met FTI willen we aan iedereen laten zien dat we alle troeven in handen hebben om ook over 30 jaar nog in een van de mooiste en meest moderne landen van de wereld te leven”, aldus Jambon. “Vlaanderen is nu al top in de wereld. We zijn vermaard om onze technologische kunde en kennis en kunnen de problemen van de wereld aan. Alleen beseffen we dat nog te weinig.”

Alle kaarten in handen

Jambon brengt vooral een boodschap van optimisme en positivisme. “We mopperen wel eens dat het glas halfleeg is. Er zijn te veel crisissen geweest op korte termijn. Mensen en bedrijven moesten zichzelf heruitvinden. Maar we hebben alle kaarten in handen om die onzekere toekomst aan te kunnen.”

Mooier en creatiever Vlaanderen

“We gaan technologie en innovatie gebruiken om Vlaanderen mooier, creatiever, beter, warmer en efficiënter te maken. Om Vlaanderen te hervormen. Om Vlamingen gelukkiger te maken. Daarbij moeten we niet naar omlaag en onze navel kijken, maar naar omhoog, naar de wereld.”

Onderwerpen