Kanaalplan werpt vruchten af

Door Jan Jambon op 14 november 2017, over deze onderwerpen: Veiligheid, Politie, Wonen en werken in Brussel, Verandering
Kanaal - Brussel

26 schimmige Brusselse vennootschappen en vzw’s werden dit jaar al gesloten omdat ze mogelijk financiële banden hadden met terreurcellen. Daarnaast nam de politie in de eerste helft van 2017 maar liefst 137 kg marihuana, 3 kg cocaïne en bijna 5.500 cannabisplanten in beslag in de kanaalzone. Het Kanaalplan, dat na de terreuraanslagen van 2015 in Parijs in zeven Brusselse gemeenten en Vilvoorde werd ingevoerd, bewijst dus zijn nut.

"Het klopt dat niet elke drugsdealer of wapenzwendelaar dweept met IS”, zegt minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon. "En niet elk drugsboefje groeit uit tot een terrorist. Maar het is omgekeerd wel zo dat bijna elke terrorist is begonnen met zogenaamde kleine criminaliteit.”

De minister vindt daarom dat de gerechtelijke politie van Brussel schitterend werk levert binnen het Kanaalplan. Politie en inspectiediensten voerden dit jaar al 18 controleacties uit. Bij de 96 gecontroleerde organisaties namen zij voor 4.695 euro aan goederen in beslag. Ook de opgevoerde strijd tegen drugs stemt Jan Jambon tevreden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is