Molenbeekse harten veroveren met pilootproject voor jongeren

Door Jan Jambon op 31 oktober 2018, over deze onderwerpen: Minderjarigen, Veiligheid, Politie, Wonen en werken in Brussel
Molenbeek Brussel kanaal

“Dit is het bewijs dat we de strijd tegen extremisme als een inclusief totaalproject zien.” Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon lanceert een pilootproject voor jongeren in de Brusselse gemeente Molenbeek. “De harde aanpak van terroristen en criminelen was een eerste prioriteit, nu moeten we ervoor zorgen dat jongeren niet opnieuw in de netten van malafide bendes terechtkomen”, zegt minister Jambon. Het project moet jongeren helpen om hun talenten te ontwikkelen en een job te vinden.

Kanaalplan

Na de aanslagen in Parijs eind 2015 ontwikkelde Jan Jambon het Kanaalplan in de strijd tegen de radicalisering en het terrorisme. Het plan werd uitgerold in enkele Brusselse gemeenten, waaronder Molenbeek. Het ging onder meer om meer politiecontroles en controles op woningen. Die laatsten leidden al tot 8.000 schrappingen uit het bevolkingsregister.

Harten veroveren

Nu wil minister Jambon ook inzetten op preventie met een project in een Molenbeekse probleemwijk. De minister maakt er 200.000 euro vrij en ook private partners investeren in het project. “We zien dit als een nationaal proefproject. Als het een succes blijkt, kunnen andere plaatsen in ons land volgen. Om te vermijden dat jongeren in de netten van malafide bendes terechtkomen, moeten we hun harten veroveren en zorgen dat ze kansen grijpen in onze samenleving”, besluit minister Jan Jambon.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is