Vlaams industrieforum wil van Vlaanderen industriële topregio in Europa maken

Door Jan Jambon, Zuhal Demir, Ben Weyts op 18 september 2020, over deze onderwerpen: Ondernemen, Innovatie, Technologie
Industrie

Op vrijdag 18 september 2020 vond op het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon de eerste bijeenkomst plaats van het Vlaams Industrieforum. Aan de bijeenkomst namen, behalve voorzitter Jambon en co-voorzitter minister Hilde Crevits, ook de ministers Bart Somers, Ben Weyts en Zuhal Demir, en vertegenwoordigers van de vier belangrijkste industriefederaties (Agoria, essenscia, Fedustria en Fevia) deel. De startbijeenkomst had normaal al op 13 maart moeten plaatsvinden, maar werd op de valreep geannuleerd vanwege de uitbraak van de covid-pandemie.

Wisselwerking stimuleren

Bedoeling van het gloednieuwe Vlaams Industrieforum is de wisselwerking tussen de Vlaamse regering en de industriefederaties te stimuleren, om zo de Vlaamse industrie alle toekomstkansen te geven. De oprichting van Industrieforum dat vanaf nu twee keer per jaar zal samenkomen, was al opgenomen in het Vlaams regeerakkoord.

Vlaanderen aan de top

“Dit initiatief gaat dus veel verder, dieper en is structureler dan de acute aanpak van de covid-crisis, al zal een structurele relance na de covid-crisis vanzelfsprekend een belangrijk thema zijn en blijven”, zegt minister-president Jan Jambon. “Zowel economisch als maatschappelijk legt Vlaanderen de lat hoog en mikken we op de top van Europa. De industriële sector is van bijzonder belang voor onze Vlaamse welvaart en is een krachtige motor van groei voor onze economie.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is