Zuhal Demir en Jan Jambon willen af van coronaverbod op tweedeverblijvers

Door Jan Jambon, Zuhal Demir op 18 mei 2020, over deze onderwerpen: Toerisme, Coronacrisis
kust appartementen

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir wil het verbod op tweedeverblijvers “zo snel mogelijk” zien verdwijnen. Vlaams minister-president Jan Jambon steunt de oproep van Demir.

Slechte en nutteloze maatregel

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir en minister-president Jan Jambon vinden het huidige verbod niet langer houdbaar. “Als je mensen verhindert om naar hun eigendom, verhuurverblijf of stacaravan te gaan, moet je dat wel kunnen motiveren. In de eerste plaats voor die mensen zelf. En die motivatie ontbreekt vandaag volledig. Integendeel, belangrijke stemmen in het debat noemen het verbod een slechte maatregel en virologisch nutteloos”, argumenteert minister Demir.

Eigen verantwoordelijkheid

Zuhal Demir roept de Nationale Veiligheidsraad op om consequent te zijn en het verbod zo snel mogelijk op te heffen. “Natuurlijk zullen maatregelen nodig zijn om te verhinderen dat mensen samenhokken in toeristische hotspots”, aldus Demir. “Dat is de verantwoordelijkheid van de lokale overheden en vooral de mensen zelf. We geven mensen de verantwoordelijkheid om zelf risico's te vermijden. Dat doen we op de werkvloer, bij familiebezoek en bij vrijetijdsbesteding.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is